מה זה אימגו?

אימאגו היא גישה שפותחה על ידי ד"ר הארוויל הנדריקס ורעייתו הלן האנט בסוף המאה הקודמת. היא משלבת תיאוריה פסיכולוגית על המסע ההתפתחותי והשלכותיו בהווה, כלי תקשורת מעשיים, ופילוסופיית חיים כללית. האימאגו יכול לשמש בייעוץ יחידני, זוגי, משפחתי או ארגוני. אחד מיתרונות השיטה היא שתוכלו ליישם אותה בביתכם, גם אחרי שהייעוץ יסתיים, ולהמשיך לצמוח כיחידים, כזוג וכמשפחה לעבר חיים שלמים, מספקים ומאושרים יותר.

מהי תרפיית המפגש (EcCT)?

הפסיכולוגית הדי שלייפר פיתחה את ה Encounter-centered Couples Therapy ® על בסיס גישת האימגו, הפילוסופיה של מרטין בובר, כמה מקורות נוספים, ניסיונה ופיתוחיה שלה. הגישה חותרת לטרנספורמציה מהותית וברת-קיימא, ביחסים הזוגיים ובכל אחד מהפרטנרים. גם את הגישה הזו תוכלו לקחת אתכם הביתה לחיים שאחרי הייעוץ. תלמדו כיצד להפוך את הזוגיות שלכם להרפתקה ומעבדת צמיחה בתוך מרחב בטוח וחם.

מהו טיפול ממוקד רגש (EFT)?

Emotionally Focused Therapy היא גישת טיפול יחידנית, זוגית ומשפחתית שפותחה על ידי הפסיכולוגים לס גרינברג וסו ג'ונסון. הגישה מבוססת על תאוריית ההיקשרות של ג'ון בולבי ועל ניתוחים מדוקדקים של סרטי וידאו שתעדו טיפולים. הנועצים רוכשים הבנה למנגנונים הרגשיים שלהם ודרכים יעילות יותר לעבד אותם ולהגיב אליהם. הם לומדים לזהות את המעגל שהם לכודים בו, להשתחרר ממנו ולתת מקום לחלקים הפגיעים של כל אחד מהם. סדרה של מחקרים אקדמיים תומכת באפקטיביות של הגישה.

גישות נוספות בייעוץ משפחתי

בנוסף לגישות האימגו למשפחות וה-EFT למשפחות, אני שואל גם מהגישות הקלאסיות של טיפול משפחתי כמו הייעוץ המבני והמערכתי או הגישה ההקשרית. ייעוץ מבני (מינוחין, ויטאקר, בואן ועוד) מתבונן במשפחה כמערכת החותרת לשווי משקל, מתחקה אחר הדינמיקות בין המשפחה המנסה לייצב את המערכת, והיחידים בתוכה שצרכיהם השתנו. הגישה ההקשרית (נאז') מדגישה את המורשת הבין דורית, סוגי הנאמנויות והזכאויות במשפחה.

ואיפה אני?

הכלים העיקריים שאני משתמש בהם בייעוץ, הם תרפיית המפגש, האימאגו וה-EFT, אולם אני מכיר בכך שלא כל גישה מתאימה לכל זוג ולכל סיטואציה, ועל כן אני משלב גישות נוספות כמו AEDP. בסופו של יום, כל זוג או משפחה יוצרים אתי קבוצה ייחודית שלא קיימת בשום מקום אחר, ואנו יוצרים יחד את השפה שלנו, את המרחב הייעוצי שלנו, ואת הדרכים המועילות ביותר להתקדם בהן. אני מביא אתי לחדר הייעוץ גם את ניסיוני האישי והמקצועי, את ה"אני מאמין" שלי,

-->

את אישיותי, את ניסיון העבר שלי. האמון והביטחון שנבנים בחדר הם המפתח לכל גישה ייעוצית. בכל הגישות מהן אני שואב תמצאו אלמנטים של אמפתיה, שיקוף ואישוש, וכולן שמות במרכז את היחסים (גם ביניכם וגם ביניכם לביני). המטרה המשותפת שלנו היא שתצאו מן הייעוץ משפחה אחרת, שיש לה דרכים חדשות להתמודד עם החיים השוטפים ולהמשיך לצמוח.